Wat doet het Medezeggenschapsteam Vrijwilligers (MZT-VR)

Vrijwilligers spelen een grote rol in maatschappelijke ondersteuning.
Aan U Centraal en aanverwante projecten (o.a. JoU, SJP) zijn meer dan duizend vrijwilligers verbonden en daarom een belangrijk onderdeel van de organisatie. Het MZT-VR behartigt de belangen van deze vrijwilligers en kijkt door hun ogen naar de organisatie en het beleid. De manier waarop het MZT-VR de belangen behartigt is door het geven van gevraagd en ongevraagd advies aan de bestuurder aangaande het vrijwilligersbeleid en alles wat daar in praktische zin uit voortkomt.

 

De vrijwilligers in het MZT-VR zetten zich op verschillende manieren in, bijvoorbeeld bij cliënten thuis, bij een Buurtteam, in training en begeleiding van andere vrijwilligers, aan de telefoon of als begeleider van een activiteit. U kunt contact opnemen met het MZT-VR als u uw stem als vrijwilliger wilt laten horen of ideeën heeft over hoe de dagelijkse praktijk bij U Centraal en aanverwante projecten verbeterd kan worden. Mail naar het algemene e-mailadres vrijwilligersraad@stichting-pk.nl of bel naar ambtelijk ondersteuner Annemie van Antwerpen op 030-2361770

Wilt u zich aansluiten bij het MedeZeggenschapsTeam Vrijwilligers? De raad is nog op zoek naar nieuwe leden! Bekijk de vacature.

 

 

Zonder de BoodschappenPlusBus zou ik nergens meer komen. Deelnemer BoodschappenPlusBus