De Domstad Plusbus stopt

De Domstad Plusbus stopt

19 september 2024

Waarom stopt de Domstad Plusbus?
De Gemeente Utrecht moet fors bezuinigen. U Centraal krijgt hierdoor minder subsidie. Ook heeft de gemeente organisaties de opdracht gegeven om kritisch naar het eigen dienstenpakket te kijken. Diensten die we vanuit U Centraal aanbieden, moeten steeds meer toegespitst zijn op ‘basiszorg’. Met andere woorden: de zorg die de meest kwetsbare inwoners het hardste nodig hebben.

Verdrietig besluit
De Domstad Plusbus begon 15 jaar geleden onder de naam de Boodschappen Plusbus. In de loop der tijd verschoof het aanbod van samen boodschappen doen naar samen leuke dingen ondernemen. We realiseren ons dat veel oudere Utrechters uitkeken naar de uitstapjes. Deze uitstapjes werden mogelijk gemaakt door medewerkers en vrijwilligers die deze dienst vaak al jaren met veel liefde en inzet mogelijk maakten. Kortom, het is voor álle betrokkenen een verdrietig besluit.

Overzicht van andere activiteiten voor ouderen
Gelukkig wordt in Utrecht veel georganiseerd voor 65-plussers. Komende tijd gaat U Centraal de deelnemers van de Domstad Plusbus informeren over waar ze vanaf volgend jaar terechtkunnen voor sociale contacten en activiteiten in de stad. De betrokken vrijwilligers zijn van harte welkom bij andere activiteiten van U Centraal of andere partijen in de sociale basis.