Hulp bij Dementie: Bezoekdienst

Hulp bij Dementie: Bezoekdienst

Contactpersonen

Elkaar leren kennen Word vrijwilliger

Als vrijwilliger van de Bezoekdienst ga je wekelijks of om de week op bezoek bij een man of vrouw met dementie. De diagnose dementie is vaak erg ingrijpend. Het kan dan heel welkom zijn om contact met een ‘maatje’ van buiten het eigen sociale netwerk te hebben. Onze cliënten wonen thuis, soms alleen en soms samen met hun partner. Terwijl jullie elkaar leren kennen ontdek je waar de cliënt blij van wordt. Je kunt bijvoorbeeld samen thee drinken, iets ondernemen of gaan wandelen. En ondertussen ontlast je de mantelzorger die dan even tijd voor zichtzelf heeft.

Levensverhaal van mensen Aan de slag als vrijwilliger

Lijkt het je leuk om als vrijwilliger aan de slag te gaan bij de Bezoekdienst? We maken graag kennis met je als je je herkent in de volgende eigenschappen:

  • Je bent vriendelijk en geïnteresseerd
  • Je staat open voor mensen met allerlei achtergronden
  • Je bent nieuwsgierig naar het levensverhaal van mensen
  • Je kan goed luisteren en bent een aardige gesprekspartner

Ervaring met mensen met dementie is niet nodig. Voordat je start als vrijwilliger krijg je een training over het omgaan met iemand met dementie.

Ontwikkeling Wat bieden we jou?

Bij U Centraal zorgen we goed voor onze vrijwilligers. Zolang je vrijwilliger bent kun je rekenen op onze begeleiding en kun je werken aan je ontwikkeling. We hebben een uitgebreid scholingsprogramma voor vrijwilligers. Sommige trainingen en bijeenkomsten bezoek je voordat je begint met het vrijwilligerswerk. En aan andere scholing kun je deelnemen om je kennis te verdiepen of omdat je een thema interessant vindt. Ook kun je andere vrijwilligers ontmoeten tijdens intervisiebijeenkomsten en borrels. We werken samen met andere organisaties in de stad, waar je ook regelmatig kunt deelnemen aan workshops en lezingen.

Aanmelden Wat kun je verwachten

  1. Je meldt je aan
  2. We nemen contact op om een kennismakingsafspraak te maken
  3. Je krijgt een kennismap over dementie en volgt een training
  4. We koppelen je aan een passende cliënt
  5. Je maakt kennis met de cliënt; als er een klik is ga je regelmatig op bezoek
Hulp bij Dementie Bezoekdienst

Veelgestelde vragen Jouw vraag, ons antwoord

Nee. Als je kosten maakt voor het vrijwilligerswerk, dan krijg je een onkostenvergoeding. 

Nee.